آلخاندرو ماگایانس، طراح گرافیک و هنرمند مکزیکی

,
آلخاندرو ماگایانس، طراح گرافیک و هنرمند مکزیکی

گفتگوی اختصاصی سارا شمسی با آلخاندرو ماگایانس، طراح گرافیک و هنرمند مکزیکی

آلخاندرو ماگایانس یکی از مشهورترین طراحان گرافیک و تصویرگران حال حاضر است. ماگایانس متولد ۱۹۷۱ مکزیک و فارغ التحصیل مدرسه ملی هنرهای بصری است و از سال ۱۹۹۴ به عنوان طراح آزاد مشغول بکار است. پوسترهای او با مضامین فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در مهمترین مجموعه‌ها به نمایش درآمده است.

او از معدود طراحانی است که همواره در کنش متقابل با فرهنگ بومی خود به خلق آثارش پرداخته است.

سارا شمسی_در ابتدا از گذشته و زندگی شخصی‌تان بگویید. چگونه دوران کودکی خود را سپری کردید و چطور به یک هنرمند تبدیل شدید؟

آلخاندرو ماگایانس_ فکر می‌کنم دوران کودکی نرمالی داشتم. من یک برادر بزرگتر و یک خواهر کوچکتر دارم. والدینم کتاب‌های زیادی در خانه داشتند، بنابراین برادرم عادت داشت زیاد کتاب بخواند، و هرگاه از او می‌خواستم تا با من بازی کند، به من می‌گفت: “باشه، اما بعد اینکه خوندن این کتاب رو تموم کنم”، و این‌گونه بود که من هم خواندن را شروع کردم (تا حوصله‌ام سر نرود). هم‌چنین در تمام طول زندگیم از طراحی کردن لذت برده‌ام. تا جایی که به خاطر دارم، هرگز عادت طراحی کردن را متوقف نکرده‌ام. وقتی به آنجا رسیدم که یک رشته دانشگاهی را انتخاب کنم، علایق من طراحی گرافیک، هنرهای تجسمی و فلسفه بودند. پس به مدرسه ملی هنرهای تجسمی رفتم تا گرافیک بخوانم، اما هم‌زمان می توانستم در کلاس‌های دیگر با اساتید هنرهای تجسمی به عنوان مستمع آزاد شرکت کنم.

سارا _ مهم‌ترین وقایع در زندگی شما که حرفه هنری‌تان را شکل داده‌اند کدامند؟

آلخاندرو _ من از زمان تحصیل کار کردن را هم شروع کردم. وقتی داشتم دانشگاه را تمام می‌کردم تصمیم گرفتم دوره خدمات اجتماعیم را در بخش انتشارات دانشگاه خودم بگذرانم. من از این تجربه بسیار آموختم. هم‌چنین یک نمایشگاه از آثارم در دانشگاه برگزار کردم، که این برای یک دانشجوی طراحی گرافیک خیلی متداول نبود. پس از آن شروع به فعالیت در کمپین حفظ حقوق بشر کردم، برای این کمپین پوستر ساختم و کتاب طراحی کردم. از آن زمان تا کنون همیشه در حوزه‎‌‌های اجتماعی و فرهنگی فعالیت کرده‌ام و با هر پروژه‌ای، پروژه‌ی بعدی از راه می‌رسد. وقتی بیست‌وپنج سال داشتم از من دعوت شد تا در نمایشگاهی  به نمایشگاه‌گردانی ژرمن مونتالودر یک گالری بسیار معتبر به نام ggg gallery and ddd gallery شرکت کنم.

بسیاری از طراحان را ملاقات کردم که بعد از آن به دوستان خیلی خوبی تبدیل شدیم و با هم نمایشگاه برگزار کردیم، مثل آلن لوکرنک از فرانسه، پِرره از اسپانیا، ایسیدرو فرر و برخی دیگر. از من دعوت شد تا آثارم را به “ای جی آی” بفرستم، و عضو این انجمن شوم.

هم‌چنین من در مورد کارم بسیار پرشور هستم، پس شروع کردم به نوشتن کتاب برای بچه‌ها، شعر، طراحی لوگوتایپ، پوستر، انیمیشن و… فکر می‌کنم خستگی‌ناپذیرم. هر روزی که از پیش می‌آید برای من خیلی مهم است.

سارا _طراحی و سامان‌دهی بصری در کارهای شما بسیار خارق‌العاده است، به ویژه در کارهای  طراحی کتاب‌تان. چگونه است که کارهایتان را طوری سامان‌دهی می‌کنید که هویت مشترکی بین همه آنها وجود دارد؟

آلخاندرو_ از تمجید شما بسیار ممنونم. در هر پروژه‌ای مشتاقم که امکانات جدیدی را تجربه کنم (با جوهر، شکل‌ها، تایپوگرافی). فکر می‌کنم که هر پروژه‌ای یک موهبت جدید است. هم‌چنین فکر می‌کنم که به عنوان طراح آن چیزی که از فرایند کار می‌آموزیم برای ماست، اما آنچه که نتیجه نهایی کار به دست می‌دهد برای همه است. هنگام کار بر روی یک کتاب سعی می‌کنم طوری کار کنم که انگار قرار است آخرین کار در زندگی‌ام باشد!

سارا _ شما هنرمندی هستید که مدیوم‌های مختلفی را تجربه کرده است (پوستر، طراحی کتاب، تصویرگری، انیمیشن) و ارتباط معناداری بین تمام کارهای هنری‌تان وجود دارد، می‌توانید به من بگویید آیا این ارتباط آگاهانه است یا ناآگاهانه؟

آلخاندرو _ فکر می‌کنم به خاطر این است که به عنوان یک انسان، ما دنیاهای محدودی هستیم (اما به هر حال یه دنیا)، پس می‌توانیم چیزهای زیادی در تجربه‌های زندگی شخصی‌مان بیابیم. من اعتقاد دارم که جالب توجه‌ترین آثار، آنهایی هستند که به نحوی شامل بخشی از راه زندگی‌مان هستند، یا نگرش‌مان نسبت به مسایل، طنز شخصی… و غیره.

سارا شمسی _ شما هنرمندی هستید که نسبت به مسایل اجتماعی دوران‌اش بی‌تفاوت نیست و عمیقا نسبت به رویدادهای اطراف‌اش حساس است، در عین‌حال، فرهنگ بصری محیط از طریق فیلترهای ذهن‌تان عبور می‌کند و شما با زبانی هجوگونه روی در‌ودیوار شهر با مردم‌تان سخن می‌گویید. آیرونی چگونه در آثار شما هویت مکزیکی خود را بازیافت؟

آلخاندرو ماگایانس_ من فکر می‌کنم که طنز و هجو یک راه بسیار جدی برای بیان کردن است. درست مثل آیرونی. مردم معنای آن را بسیار نزدیک به خود درک می‌کنند. هم‌چنین تصورم این است که همه‌ی ما به عنوان یک شهروند با مشکلات اجتماعی روبرو هستیم، آنچه در توان داریم انجام می‌دهیم. در مورد من، طراحی گرافیک.

سارا شمسی _ از این اینکه این فرصت را در اختیار من قراردادید بی‌نهایت سپاسگزارم.. در ادامه شما را به تماشای چند نمونه از آثار این هنرمند مکزیکی دعوت می‌نمایم.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید